Jak se stát vítězem a nebýt obětí?

05.06.2015 15:27

 

Každý den potkávám lidi, kteří mají jedno společné.

Dívají se na život očima oběti. Nepřemýšlejí nad tím, jak se stát vítězem. Však to sami znáte. Slýcháte od kolegů, přátel i v rodině, jak je všechno špatně. Stále se něco děje, ale vždy za to může někdo jiný.

Nic nezmůžu. Co nadělám, všude je to stejné. Práce není a v mém věku, kdo by o mě stál. Nějak to musím vydržet.

Většina lidí uvažuje podobným způsobem. Bojí se změny, jejich myšlení je ovládáno strachem. Samotná představa, že mohou uspět, je pro ně nemyslitelná. Oběti řeší jediné, proč to nejde a nepůjde.

Vítěz ví proč a hledá způsoby jak to udělat. Máte představu, co změnit a věříte v úspěch. Nacházíte důvody, jak záměr zrealizovat. V duchu vidíte, jak si užíváte dosaženého úspěchu.

Pro oběť to jsou důvody, proč se ani nepokusit. Předem se odsoudíte k neúspěchu a nic se ve Vašem životě nezmění.

Pro vítěze jsou tytéž důvody výzvou. Řeknete si: „Dokázali to jiní, dokážu to také. Každý začíná bez praxe a zkušeností”. Kdysi jsem také tak začínala.

Jak se stát vítězem a nebýt obětí?

Začněte u sebe. Dodejte si odvahy přemýšlet o tom, co byste chtěli a hlavně proč. Myslete pozitivně a věřte, že to zvládnete. Rozvíjejte dovednosti, které potřebujete pro dosažení úspěchu. Následujte příklady lidí, kteří úspěšně prošli cestu, kterou se chcete vydat. Vyvarujte se stejných chyb a využijte zkušenosti úspěšných ve svůj rychlý rozjezd.

Takto může začít i Vaše cesta. Stačí se rozhodnout a vytrvat. Udělejte první krok a jděte stále dál krok za krokem. Den za dnem, rozvíjejte svoji osobnost a zdokonalujte potřebné dovednosti.

Autor: Ivana Sáčková

zdroj: www.seberizeni.cz